2018. május 22., kedd

Hagymaleves

2018 május 21

Hagymaleves, ahogy én csináltam

Hozzávalók:
  • 2 hagyma
  • 2 zöldhagyma
  • 1 kicsi murok
  • 1/4 vaj
  • 2 krumpli
  • só, bors
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl tejföl
A forró vajon megpirítottam az apróra reszelt murkot és a hagymákat. Hozzáadtam az apróra vágott krumplikat, és pároltam 10-15 percig.
Fel öntöttem forró vízzel, hozzáadtam egy zöldség leveskockát. Addig főztem, míg a krumplik megpuhultak.
Leszűrtem. A zöldségekhez hozzáadtam a joghurtot és a tejfölt, majd turmixoltam. Ismét odatettem főni, és visszatöltöttem a leszűrt levet. Újrafőztem, és kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése