2011. december 21., szerda

Diófasírt

Erre is régóta készülődök... 
Egy tálacskába tettem 4-5 evőkanál zsemlemorzsát, ráöntöttem 2 deci tejet, kb. 1 evőkanál olajat. Az aprítógépem kb félig töltöttem dióval, és tettem hozzá egy kis szárított leostyánt. Miután megdaráltam, ezt is hozzáadtam a morzsához, majd fűszereztem: só, bors, fokhagyma, pirospaprika és egy tojás.
Jól összedolgoztam, és kb. 5 centi átmérőjű golyócskákat formáztam belőlük, majd forró olajban megsütöttem.
Készítettem egy salátát: főtt krumpli, hagyma, savanyú uborka, eltett zöld paradicsom és alma összevágva, majd nyakon öntve egy joghurt, mustár és pici kukoricaolajból készült öntettel.
Pompás vacsora sikeredett belőle.





2011 december 20

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése