2011. december 10., szombat

Szezámmagos hal


Volt egy finom cápaharcsa (Pangasius) filém.
Bepácoltam egy kínai recept alapján: összedaráltam a következő fűszereket: ánizs, fahéj, szegfűszeg, kömény, bors. Miután a halszeletet felkockáztam, bekentem kukoricaolajjal, majd megszórtam a fűszerkeverékkel. Hagytam néhány órát összeérni.
Készítettem egy bundát: liszt, keményítő, sütőpor, tojás, olaj, só, bors, szezámmag és ásványvíz. Ebbe beleforgattam a halkockákat.
Amíg sültek, készítettem egy mázat: ketchup, méz, cukor, bors és borecet.
Mikor a halacskák megsültek, beleforgattam ebbe a mázba, amitől szép fényesek és mutatósak lettek. Ezeket is megszórtam szezámmaggal.
Nagyon finom lett.








2009. szeptember 06. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése