2012. április 30., hétfő

Martilapu eltevése


Ismét martilapu szezon (is) van. Nagyon finom leveseket lehet belőle készíteni (egy jól eltalált recept itt), de valamelyik nap lesz egy sajtos gombóc is...
Igen ám, de amennyi finomságot össze lehet szedni egy kis barangolás közben, az ember fia képtelen mind most megenni, így hát el kell tenni későbbre, vagy télire.
A martilaput is tulajdonképpen pont úgy tettem el, mint a többi ilyen zöldséget: minden liter vízhez tettem egy púpozott kanál jódozatlan sót. 3-4 perc fövés után, bekanalaztam a befőttes üvegekbe, és száraz dunsztba tettem.Majd aztán még lesz esetleg egy dunszt, és táj piac...Május 9-én (a győzelem napján...) indul egy új blog, amelynek a témája a betegségek lelki eredete.
Ha feliratkozol a hírlevélre, akkor kb. 3 hónapig minden reggel fogsz kapni egy rövid kis cikket egy betegségről, és annak okairól.
A készülő blog megtekinthető itt


2012. április 30

1 megjegyzés:

  1. A Martilapu pirolozidin tartalma miatt főzéssel nem fogyasztható csak hideg vizes áztatással . Májkárosító hatása lehet Terhesek ,szoptatósok májbetegek fogyasztani tilos. Fitoterapeuta képzésen tanítják..

    VálaszTörlés