Mindegyre olvasok az árpakása egészséges mivoltáról. Gondoltam, főzök valami finomságot, amiben árpakása is van. Szétnézve hogy mivel is társítsam, megjött az ihletem, és így született az alábbi eledel: - még csak egy jó név kellene neki, de nekem pillanatnyilag rövidzárlatos a fantázia modulom... kérlek írj egy jó nevet!
- Egy napig ázott egy csésze árpa hideg vízben. Átvettem az indiai konyha mértékegységeit: csésze, marék, stb... :-) Utána leöntöttem róla a vizet, jól átmostam, majd két csésze vízzel, addig főztem, míg a vizet elfőtte. És láss csodát, pont jó lett.
- Kevés margarinban hagymát dinszteltem, majd hozzáadtam a karikára vágott murkot (sárgarépát) és kevés zellert. Megsóztam, és nagyon kevés vízzel megpároltam.
- Egy savanyú káposztát vékonyra vágtam, kiáztattam, majd kevés olajon, lassú tűzön megdinszteltem.
Jó lett volna reszelt sajt a tetejére, dehát nemcsak a nagyvilágban, hanem a hűtőben is válság van: pont a hiánycikkek listáján szerepelt a sajt :-(
Mint érdekesség jegyzem meg, hogy az ételben, az árpa állaga nagyon hasonlít a darált húséhoz. Így a nem vegetáriánusok is elbolondíthatják elméjüket...
Tudtad, hogy a vegetáriánus egy indián eredetű szó?
Jelentése: rendkívül béna vadász...
2012 január 30
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése