2018. május 19., szombat
Csicseriborsó leves
Hozzávalók
Hozzávalók:
25 dkg csicseriborsó (főtt vagy konzerv)
3 dkg liszt
3 dl tejföl
1 púpozott evőkanál apróra vágott petrezselyem zöld
1 közepes fej vöröshagyma
1 murok
3 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
tengeri só
pici olaj
sajt
Elkészítés
Elkészítés: A felaprított hagymát és a reszelő apró lyukán lereszelt murkot kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a leszűrt főtt csicseriborsót, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát, és felöntjük 8 dl vízzel.
A tejfölben elkeverjük a lisztet, belereszeljük a sajtot, majd a meleg leves levéből kanalanként adagolva felhígítjuk. Amikor már nem csomós és kellően folyós az állapota, behabarjuk vele a levest. Tálaláskor petrezselyem zöldet szórunk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése