2014. június 6., péntek

Bodzaszörp - ahogy én készítettem


A koncentrált szörp elkészítéséhez, a következőkre van szükség:
  • 30 darab nagyobb - vagy 50 kicsi - virág
  • 15 deka - 3 kicskanál - citromsó
  • 2 darab citrom
  • 3 liter víz
  • 3 kg cukor
  • 1 kicskanál szalicil
Az elkészítés menete a következő:  a virágokat, a citromsót és a héjastól apróra vágott citromokat beletesszük a vízbe, és 3 napig hagyjuk érni. Naponta többször (4-5 alkalommal) is megkavarjuk.
a harmadik nap végén leszűrjük, a virágokat és citromokat jól kifacsarjuk. Ebben a lében felolvasztunk 3 kiló cukrot, és 1 kávéskanál szalicilt, majd üvegekbe töltjük.
Ennyi!

Ezt a címkét terveztem a palackokra:


2014 május 24

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése