Kaptam egy barátomtól egy nagy fej káposztát és egy tehénsajtot. Töprengtem, hogy mit is készítsek, hogy mindkettő legyen benne.
A következő finomság született:
- Egy fazékba odatettem vizet főni, amibe tettem sót és köménymagot. Közben vékonyra vágtam a káposztát, és mikor a víz főni kezdett, beletettem. Hagytam 10 percet főni.
- Közben megpucoltam egy nagy fej hagymát, két murkot és egy darab zellert. Olajban dinszteltem a hagymát, majd belereszeltem a zöldségeket.
- Miután megpuhultak, megszórtam liszttel. Töltöttem hozzá vizet (tej lett volna jó, de nem volt kéznél...), és hagytam főni.
- Közben leszűrtem a káposztát.
- A mártáshoz reszeltem jó bőven sajtot, megszórtam gyömbérrel, és felengedtem tejföllel.
Fontolgatom, hogy holnap lesz belőle egy rakott káposzta, a következő rétegezés szerint (lentről felfelé): rizs-káposzta-rizs-káposzta-tejfölös sajt-prézli - és irány a ler :-)
2013 december 18
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése