Ez ismét egy saját kitaláció.... Kívántam a fasírtot. Gondoltam, megpróbálkozom társítani a puliszkával. Így született a következő recept:
Főztem egy aránylag híg puliszkát, amelynek a főzőlevébe tettem vegettát és néhány cikk fokhagymát. Mikor megfőtt, hozzákavartam egy kanál margarint, megborsóztam és annyi prézlit, hogy kellő keménységű állaga legyen.
Kanállal gombócokat szakítottam, és vizes kézzel golyókat formáztam belőlük. A gombócok közepébe tettem egy-egy kocka krémsajtot.
A gombócokat beleforgattam lisztbe, tojásba (amibe öntöttem szójamártást és szezámmagot) végül prézlibe, és forró olajban megsütöttem.
Főztem egy aránylag híg puliszkát, amelynek a főzőlevébe tettem vegettát és néhány cikk fokhagymát. Mikor megfőtt, hozzákavartam egy kanál margarint, megborsóztam és annyi prézlit, hogy kellő keménységű állaga legyen.
Kanállal gombócokat szakítottam, és vizes kézzel golyókat formáztam belőlük. A gombócok közepébe tettem egy-egy kocka krémsajtot.
A gombócokat beleforgattam lisztbe, tojásba (amibe öntöttem szójamártást és szezámmagot) végül prézlibe, és forró olajban megsütöttem.
Szenzációs lett!
2011. december 2
Na, azt elhiszem, hogy szenzációs lett! Vajon, miért nem nekem jutott eszembe?:D És rizsből készítettél már fasírtot? :)
VálaszTörlésNagyon klassz blogod van! Ennyi finomság egyhelyen, és még tulajdonképpen ismeretlen a nagyvilág előtt!!!:O Örömmel leszek az első követőd!:) A nyelvhasználatból ítélve erdélyi vagy, vagy tévedek?
Üdv, Edith
Köszi.
VálaszTörlésNem készítettem még rizsfasírtot, de tényleg jó ötlet!
Csak nemrég váltam vegetáriánussá...
Láttam, hogy Te is elkészítetted a puliszkafasírtot. A leírás után ítélve, biztos nagyon finom volt.